Doula ondersteuning

Op deze pagina vind je informatie over wat ik als doula voor je kan betekenen. Heb je vragen? Bel/app/mail gerust!


Wat doet een doula?

Als doula ben ik er om jou en je partner te ondersteunen en te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en erna. Tijdens de afspraken in de zwangerschap leren we elkaar uiteraard kennen. We bespreken hoe het zwangere lichaam werkt, hoe het geboorteproces in elkaar zit, ik leer jullie ontspanningstechnieken en tools die fijn zijn tijdens het geboorteproces voor zowel jou als je partner. Ook ontdekken we samen hoe jullie naar de geboorte kijken en wat jullie nodig hebben om het vertrouwen in het geboorteproces en jezelf te vergroten. Ik denk ook met jullie mee over het geboorteplan (bevalplan). We bespreken natuurlijk ook de zaken die spelen rondom jullie persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld een VBA(#)C, een keizersnede of speciale omstandigheden. Samen duiken we dieper in onderwerpen die voor jullie van belang zijn.

Vanaf het moment dat jij dat wenst, ben ik er tijdens het geboorteproces. Ik blijf zo lang als het geboorteproces duurt. Ik ondersteun zowel mama als partner onvoorwaardelijk, en kan waar nodig helpen zodat jullie in jullie kracht staan. Als het proces een andere wending neemt, kunnen we samen kijken wat jullie nodig hebben. En waar wenselijk kunnen we bijvoorbeeld Spinning Babies oefeningen inzetten of andere tools en technieken. Daarnaast ondersteun ik jullie in de communicatie met de zorgverlener.

Tijdens de zwangerschap ben ik er voor jullie, je mag me altijd bellen/appen/mailen. Na de geboorte blijf ik ook bereikbaar voor jullie en zullen we elkaar zien om verhalen te delen. Als jullie het leuk vinden kan ik foto’s maken tijdens het geboorteproces. Deze zal ik in de kraamweek met jullie delen. Na de geboorte kom ik nog 2 keer bij jullie langs. Hoe hebben jullie de geboorte ervaren? Hoe gaat het met jullie? Misschien willen jullie iets weten of oefenen met het dragen van jullie kindje in draagdoek of draagzak? Wat er speelt, ik denk graag met jullie mee.


Kennismakingsgesprek

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar een beetje kennen en kunnen we alle vragen aan elkaar stellen. Natuurlijk is het enorm belangrijk dat we beiden het gevoel hebben samen een mooi team te kunnen zijn! Dus eigenlijk is het ook een soort sollicitatie gesprek 😉 Na afloop zullen we afspreken hoe we erna contact opnemen, zodat we beiden de tijd krijgen erover na te denken of wij bij elkaar passen.


Invulling doula traject, kosten en aanmelden

De standaard invulling van mijn ondersteuning als doula kost €950,-.

Wat zit er in het standaard pakket:

 • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 • Drie afspraken tijdens de zwangerschap van elk 2,5 uur.
 • Onbeperkt contact tijdens de gehele zwangerschap (middels, e-mail, whatsapp en telefonisch).
 • Een ontmoeting met je verloskundige of gynaecoloog waarbij ik met je meega als je op controle gaat.
 • Hulp bij het opstellen van jullie geboorteplan (bevalplan)
 • Indien van toepassing, kom ik met 41 weken nog een keertje bij je langs
 • Van week 37 t/m 42 ben ik stand-by voor de geboorte. Bij de geboorte ben ik aanwezig vanaf het moment dat jullie dat wensen tot dat de kleine geboren is, hoe lang dat ook duurt. Indien gewenst maak ik waar mogelijk foto’s tijdens het geboorteproces.
 • Gebruiken van geboortebal en peanut tijdens het geboorteproces
 • Een (korte) afspraak in de kraamweek zodat we elkaar even kunnen zien, ook voor het delen van eventuele foto’s.
 • Tot 6 weken na de geboorte onbeperkte begeleiding via telefoon of whatsapp.
 • Een afspraak ongeveer 4-6 weken na de geboorte voor het bespreken van het geboorteproces en beantwoorden van vragen die er zijn.
 • Vanuit mijn kennis en ervaring met HypnoBirthing®, Spinning Babies® en meer kan ik op maat bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen of informatie delen tijdens de ondersteuning.

Mijn begeleiding is natuurlijk helemaal aangepast aan jullie persoonlijke wensen. Het hierboven omschreven is een standaard pakket aan ondersteuning. Wijzigingen zijn altijd mogelijk! Betaling vindt standaard plaats in drie termijnen (deel 1 na overeenkomst, deel 2 uiterlijk voor 37 weken, deel 3 uiterlijk voor 6 weken na de geboorte), maar op maat afgestemd kan natuurlijk ook. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Opties/Extra’s:

 • Extra afspraken zijn mogelijk. Hierbij wordt een uurtarief van 40 euro per uur aangehouden.
 • 20% korting op Spinning Babies® Parent Class, HypnoBirthing® groepscursus, huur van bevalbad
 • Reiskostenvergoeding €0,19 per km voor de kilometers boven de 15km enkele reis
 • Parkeerkosten

Wil je je graag vrijblijvend aanmelden? Vul dan het online aanmeldformulier in, te vinden via onderstaande knop. Ik neem dan binnen 4 werkdagen telefonisch contact met je op om je wensen te bespreken en dan een kennismakingsgesprek te plannen.


Last minute doula

Wil je op het laatste moment toch nog een doula als ondersteuning tijdens de bevalling? Laat het me weten en ik ga mijn best doen om er te zijn. Mijn werktelefoon is altijd bij me, ’s nachts staat internet wel uit. Wil je me te pakken krijgen? Bel 06 24 55 09 01!

Ondersteuning enkel tijdens het geboorteproces kost €350,-.