Over Bundeltje Liefde

Ik ben Jannicke en ik woon samen met mijn man Fedde en onze zoontjes Melle (sept ’17) en Kasper (sept ’19) in Ede. Oorspronkelijk kom ik uit Roermond (hallo zuidelijke tongval!). Hier vind je mijn verhaal hoe ik gekomen ben waar ik nu sta rondom ondersteuning tijdens zwangerschap, geboorte en erna.

Tijdens mijn opleiding Voeding en Gezondheid in Wageningen (BSc en MSc) vond ik zowel de fysiologie als de onderzoeks-kant ontzettend interessant. Na mijn studie heb ik in de IT in de gezondheidszorg gewerkt. Heel leuk! Maar… Tijdens de zwangerschap van Melle en later van Kasper (en alles wat dat teweeg bracht), ging mijn fysiologie hart weer enorm aan. Die reis ging als volgt.

Na de geboorte van Melle ben ik de HypnoBirthing® docenten opleiding gaan doen, en de opleiding tot draagconsulent. We hadden zelf veel aan de cursus gehad, en het dragen was heerlijk voor zowel Melle als voor ons! Maar daarna stond het niet stil. Veel lezen, boeiende mensen volgen, workshops doen en toen kwam Kasper. Ik voelde me goed tijdens de zwangerschap, fantastisch tijdens de baring. En toch liep het anders. Dat was ok. Maar wakkerde nóg meer het vlammetje aan; “wat is er nog meer dat ik nu nog niet weet?”! En daar kwam Spinning Babies om de hoek kijken. Fysiologie pur sang. Heerlijk! Dus na twee keer de workshop doen, sjeesde ik in augustus 2021 naar Schladming voor de Spinning Babies® Certified Parent Educator. Wat paste dit bij mij! Gewoon met je eigen lichaam bezig voor meer balans en comfort. Dat geeft zo enorm veel vertrouwen en ook regie en kracht in de handen van zwangeren én hun partners.

Vele zwangeren en partners mocht ik ondersteunen tijdens de zwangerschap, en meestal kwam ook het geboorteverhaal bij mij terecht. In een aantal van die verhalen waren opvallende momenten, die mij als fysiologie gekkie opvielen. Was dat nou misschien anders geweest als ik bij de baring was geweest om gericht tools in te zetten die ergens ruimte maken voor de kleine of waardoor het voor mama anders voelt? Dus in september 2021 ben ik de opleiding tot gecertificeerd doula gestart. Heel fijn om met mooie bagage, informatie en tools te kunnen ondersteunen tijdens zwangerschap, het geboorteproces en erna.

Voor mij is alles wat ik nu doe zo logisch samen. Het heeft allemaal te maken met vertrouwen, ontspannen, balans, fysiologie en liefde! Ik krijg energie van het ondersteunen van zwangeren en hun partners, en het is prachtig om te zien wat het met ze doet. Als zwangere en als partner hoef je het niet alleen te dragen. Zoek naar wat jij nodig hebt om je gesteund te voelen, gesterkt te voelen en te vertrouwen dat ook jij dit kan!

Wil jij ook graag in ontspanning, vertrouwen en kracht door je zwangerschap en het geboorteproces? Ik ondersteun je graag!

Liefs, Jannicke