EmBody Birth

Een geboorteproces vanuit vertrouwen, kracht en verbinding, een mooie ontmoeting met jullie kindje. Ik help je graag om je daar op voor te bereiden! Door je goed voor te bereiden kun je in ontspanning, vol liefde en vertrouwen naar de geboorte toe leven. Hierdoor wordt het geboorteproces niet alleen een mooie levenservaring, maar kan het vanuit kracht, eigenaarschap en liefde. Vind je de bevalling spannend en wil je er juist met vreugde naar uitkijken? Of misschien denk je “laat maar komen, mijn lijf kan dit!”? Hoe dan ook, een goede voorbereiding maakt verschil! Hoe goed je lijf ook weet hoe het moet bevallen, hoe meer jij er over weet en je tools hebt om je lijf haar ding te laten doen, hoe waarschijnlijker die mooie geboorte ervaring wordt. Ook als je al eens een bevalling hebt meegemaakt, of in het ziekenhuis wil/moet bevallen, is deze zwangerschapscursus zeer waardevol!

EmBody Birth is een zwangerschapscursus die bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. De cursus volg je samen met je (geboorte)partner. De rode draad van deze cursus is de FYSIOLOGIE. Wat is normaal tijdens zwangerschap, baren en postpartum? En hoe kun je de fysiologie ondersteunen? Want die fysiologie zit onwijs mooi in elkaar! Kennis hebben over de fysiologie, het effect van de fysiologie en tools om er mee om te gaan (ook als het anders loopt!) zijn enorm waardevol.

Tijdens de cursus wordt niet alleen de fysieke voorbereiding behandeld, maar ook de mentale en emotionele voorbereiding. Daarnaast is er ook aandacht voor het Nederlandse geboortesysteem waar we mee te maken hebben, en hoe regie, autonomie en verbinding hierin van groot belang zijn. Natuurlijk neem ik mijn kennis en ervaring rondom zwangerschap en geboorte mee. In deze cursus komt mijn ervaring met HypnoBirthing®, Spinning Babies® en Body Ready Method® samen, met daarnaast mijn ervaringen die ik heb opgedaan als doula (in vele uiteenlopende situaties, wensen, verloop en settings).

Op deze pagina kun je de volgende informatie vinden over EmBody Birth:


Wat is EmBody Birth

EmBody Birth neemt je mee in de WHY van het voorbereiden op het geboorteproces, op verschillende vlakken. De fysiologie van het zwangere lichaam beter begrijpen, maar ook de fysiologie van het geboorteproces is enorm waardevol! Van daaruit volgt dat je op verschillende gebieden aan de slag wilt om je er op voor te bereiden. Je wilt er positief naar kijken, je wilt tools om te ontspannen, comfort en lekker in je zwangere lichaam zitten. Ook wil je jezelf, maar ook de medische kant van baren begrijpen, om zo aan de slag te gaan met wat jij eigenlijk nodig hebt om het kindje geboren te laten worden! Want jij baart je kindje, ondersteund door je partner, zorgverlener en eventueel andere mensen die jij om je heen nodig hebt. Maar jij moet het gaan doen 😉

De fysiologie staat centraal, dat is er gewoon. Het is werken met en aan het lichaam als geheel. Want alles heeft met elkaar te maken en invloed op elkaar. Je kunt aan de slag gaan met de stukken uit de cursus die voor jou extra spreken. Er zijn vaak veel polen, zwart/wit of uitersten in de geboortezorg en rondom baren. In EmBody Birth leer je al het grijs, er is geen goed of fout. Alleen jij weet wat jij nodig hebt of wat voor jou werkt of niet.


Wat leer je

Bij EmBody Birth staat centraal dat de fysiologie de zwangerschap en het geboorteproces heel goed heeft geregeld. Hier leer je alles over! En dit is ontzettend fijn voor zowel de zwangere en de geboortepartner. Want als geboortepartner kun je een stevige, steady steunpilaar zijn. Dat wens ik je toe als geboortepartner en ook als zwangere. Niemand is zo goed in het ondersteunen van de zwangere, als de partner! Meer weten van het proces en de tools in die toolkit hebben zitten, maakt dat nóg makkelijker 🙂

LES 1 gaat over mindset, en wat is nu eigenlijk normaal als we naar zwangerschap en baren kijken. Daarmee zorgt deze les voor een nieuw beginpunt. We hebben het ook over regie, wat zijn je rechten, hoe zit die geboortezorg nou in elkaar.

LES 2 gaat over de zwangerschap. Je leert bijvoorbeeld wat een rol speelt in het comfort tijdens de zwangerschap, om zo te kijken naar hoe je fysiek kunt voorbereiden op de baring. Ook daag ik je uit te kijken naar wat jouw beeld is van baren en wat je beperkende gedachten, angsten en triggers zijn. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je stappen kunt zetten en zo het vertrouwen vergroot en je steeds meer in je kracht komt te staan. JIJ KUNT DIT! 🙂 In deze les is ook ontspanning een belangrijk onderwerp. Ontspanning oefenen in de zwangerschap, geeft meer ontspanning ín de zwangerschap en laat je vertrouwen groeien dat je allerlei tools in kunt zetten tijdens de baring! Geen vast oefenschema, gewoon een hele boel verschillende tools om mee aan de slag te gaan om díe tools te vinden die bij jou/jullie passen.

In LES 3 staat centraal hoe geniaal het lichaam en het geboorteproces in elkaar zitten, zodat je vertrouwen in je eigen lichaam vergroot wordt. We gaan door het hele geboorteproces heen. Wat kun je doen, wat heb je nodig, hoe zit dat met “mama en kindje werken samen”. Hoe ga je ermee om als het geboorteproces anders loopt, dus ook interventies komen bijvoorbeeld aan bod.

LES 4 is de belangrijke afsluiter. Want na de geboorte, de ontmoeting met je kindje, dan begint het eigenlijk pas. In deze les besteden we aandacht aan post partum in brede zin; de kraamweek, de kraamtijd en de eerste drie maanden. Met ook de fysiologie als leidraad. Wat is normaal, wat is normaal baby gedrag, wat hebben jullie en je kindje nodig.


Geboortepartner

Foto gemaakt door Niekfotografie, www.niekfotografie.nl

Deze zwangerschapscursus volg je samen met je geboortepartner, dit is degene die bij de geboorte aanwezig zal zijn. Dit kan je partner zijn, maar bijvoorbeeld ook je moeder, zus, vriend(in) of doula zijn. Tijdens de cursus is er volop aandacht voor de rol van de geboortepartner. Deze is namelijk essentieel.

Het is ook voor de geboortepartner heel fijn om alle informatie over de geboorte te weten. Daarnaast leer je als geboortepartner hoe je de zwangere kunt ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling. De geboortepartner kan ervoor zorgen dat de sfeer zo rustig en ontspannen mogelijk is, waar de bevalling ook plaatsvindt. Je leert welke technieken tijdens de bevalling handig zijn om haar te helpen. Daarnaast krijg je ook tips over hoe je jullie wensen rondom de geboorte kenbaar maakt aan de geboortezorgverlener. Een vrouw die tijdens de gehele bevalling gesteund wordt door haar geboortepartner, kijkt over het algemeen positiever terug op haar bevalling.


Kosten en aanmelding

Voor de eerste reeks geldt een introductie prijs van €249,-!!!

De kosten voor de groepscursus zijn €395,- voor jou en je geboortepartner samen. De cursussen worden in Ede en in Wageningen gegeven (zie de cursusdata en locatie voor meer informatie).
Vanaf 4 of meer aanmeldingen zal de cursus doorgaan, met een maximum van 6 stellen per cursus.

Wat zit daar bij in:
– 4 bijeenkomsten van elk 2,5 uur
– Uitgebreid cursusmateriaal
– Online omgeving met vele oefeningen en links naar informatie (under construction :))
– Begeleiding via telefoon, mail en WhatsApp

Komt de baby al snel of heb je een andere situatie waardoor het volgen van een groepscursus niet mogelijk is? Of op zoek naar iets anders of een andere vorm? Neem dan vooral contact op! Dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn, zodat jullie je goed kunnen voorbereiden op een mooie geboorte en ontmoeting met jullie kindje.

Aanmelden voor EmBody Birth kan via het online aanmeldformulier. Binnen 4 werkdagen ontvang je een bevestiging van aanmelding met de factuur.


Cursusdata en locatie

De groepscursus wordt op de volgende data op de volgende locatie gegeven:

Vrijdag 27 oktober & 3/10/17 november 2023, 19:00-21:30 uur
NU VOOR DE INTRODUCTIEPRIJS VAN €249,-!
6 plekken vrij
Voertaal: Nederlands
Locatie: de Binnenplaats, Padberglaan 18 Ede


Gratis Kennismaking

Wil je graag meer informatie over de cursus? Of eens sparren of deze cursus is wat jij zoekt en wat ik eventueel ook kan bieden? Dan kun we een keertje vrijblijvend (video)bellen om elkaar te leren kennen en te sparren wat jij nodig hebt om je voor te bereiden op de geboorte en komst van je kindje. Bel/app (0624550901) of mail (info@bundeltjeliefde.nl) gerust om dat meteen te doen of een moment af te spreken! Ik denk graag met je mee.


Algemene voorwaarden

Op EmBody Birth zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind je hier.


Praktische informatie

  • EmBody Birth is een zwangerschapscursus/geboortecursus/bevalcursus die je volgt samen met je geboortepartner. Dit kan bijvoorbeeld ook je moeder, vriendin, zus of doula zijn. Het is fijn als degene die je gaat ondersteunen tijdens de geboorte ook bij de cursus aanwezig is.
  • Je kunt beginnen met de cursus op ieder moment dat jullie dat fijn vinden. De ene vindt het ideaal om rond de 20 weken te starten, de ander met 32 weken. Alles kan!   
  • Voor vragen of aanmelding kun je contact opnemen via 06-24550901 of info@bundeltjeliefde.nl .
  • Het aanmeldformulier vind je hier: Aanmeldformulier
  • De algemene voorwaarden vind je hier: Algemene voorwaarden