EmBody Birth

Een geboorteproces vanuit vertrouwen, kracht en verbinding, een mooie ontmoeting met jullie kindje. Lijkt dit jou wat? Of denk je nu: HOE DAN?! Voel je spanning, angst of onrust als je aan de bevalling denkt? Allereerst een dikke knuffel voor jou! Want dat het spannend is, natuurlijk!

Voel jij dat het vertrouwen in jezelf en in bevallen mag groeien? Zou jij graag naar de ontmoeting met je kindje willen uitkijken? Voorbereiden op de bevalling helpt, een goede voorbereiding maakt verschil! Jouw lijf weet heel goed hoe het moet bevallen, net zoals het weet hoe het moet ademen, eten verteren en zo veel meer. Maar uit onderzoek blijkt dat hoe meer kennis en tools jij hebt e om je lijf haar ding te laten doen (ook als het anders loopt!), hoe waarschijnlijker die positieve geboorte ervaring wordt. Ook als je al eens een bevalling hebt meegemaakt, waar de bevalling ook gaat plaatsvinden, deze zwangerschapscursus gaat je ondersteunen en doen groeien!

Fysiologie is er altijd en overal, en die is veranderbaar!

EmBody Birth is een zwangerschapscursus die bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. De cursus volg je samen met je (geboorte)partner. Hoe meer de partner er immers van weet, hoe krachtiger die rol vervuld kan worden!

De rode draad van deze cursus is de FYSIOLOGIE. Wat is normaal tijdens zwangerschap, baren en postpartum? En hoe kun je de fysiologie ondersteunen? Want die fysiologie zit onwijs mooi in elkaar! Kennis hebben over de fysiologie, het effect van de fysiologie en tools om er mee om te gaan zijn enorm waardevol. Als het geboorteproces anders loopt of speciale dingen in petto heeft, al helemaal! Daarom focussen we in deze cursus naast kennis niet alleen op ontspanningstechnieken (vanuit allerlei hoeken), maar ook op de fysieke voorbereiding! Hoe jij fysiek in elkaar zit, kan ook een rol spelen tijdens de zwangerschap, bevalling en post partum. 20% van de bevallen vrouwen kijkt niet goed terug op de baring, en dat mag en kan anders! Door naar al deze verschillende facetten te kijken, heb je onwijs veel in huis om het op jouw manier aan te gaan. You got this!

Op deze pagina kun je de volgende informatie vinden over EmBody Birth:


Wat leer je

Bij EmBody Birth ga ik je meenemen in wat ik versta onder FYSIOLOGIE tijdens zwangerschap, baring en post partum, en waarom het zo fijn is om dit te kennen. Vanuit kennis over de fysiologie volgt dat je op verschillende gebieden aan de slag wilt om je op dat geboorteproces voor te bereiden. Je wilt er positief naar kijken, je wilt tools om te ontspannen, comfort en lekker in je zwangere lichaam zitten. Ook wil je jezelf, maar ook de medische kant van baren begrijpen, om zo aan de slag te gaan met wat jij eigenlijk nodig hebt om het kindje geboren te laten worden! Want jij baart je kindje, ondersteund door je partner, zorgverlener en eventueel andere mensen die jij om je heen nodig hebt. Maar jij moet het gaan doen 😉

Het gaat dus om mentale, emotionele en fysieke voorbereiding. Daarnaast is er ook aandacht voor het Nederlandse geboortesysteem waar we mee te maken hebben, en hoe regie, autonomie en verbinding hierin van groot belang zijn. Natuurlijk neem ik mijn kennis en ervaring rondom zwangerschap en geboorte mee. In deze cursus komt mijn ervaring met HypnoBirthing® (5 jaar), Spinning Babies® en Body Ready Method® samen, met daarnaast mijn ervaringen die ik heb opgedaan als doula (in vele uiteenlopende situaties, wensen, verloop en settings).

Al deze kennis en tools zijn zo ontzettend fijn voor zowel de zwangere als de (geboorte)partner. Niemand is zo goed in het ondersteunen van de zwangere, als de partner! Meer weten van het proces en tools in die toolkit hebben zitten, maakt dat nóg makkelijker 🙂

LES 1 gaat over mindset, en wat is nu eigenlijk normaal als we naar zwangerschap en baren kijken. Daarmee zorgt deze les voor een nieuw beginpunt. We hebben het ook over stress en het autonome zenuwstelsel, regie, wat zijn je rechten, hoe zit die geboortezorg nou in elkaar. Ook nodig ik je uit te kijken naar wat jouw beeld is van baren en wat je beperkende gedachten, angsten en triggers zijn. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je stappen kunt zetten om je vertrouwen te laten groeien. JIJ KUNT DIT! 🙂

LES 2 gaat over de zwangerschap. Je leert bijvoorbeeld wat een rol speelt in het comfort tijdens de zwangerschap, om zo te kijken naar hoe je fysiek kunt voorbereiden op de baring. In deze les is ook ontspanning een belangrijk onderwerp, waar we natuurlijk praktisch mee aan de slag gaan. Geen vast oefenschema, gewoon een heleboel verschillende tools om mee aan de slag te gaan om díe tools te vinden die bij jou/jullie passen. Ook hebben we het over de verbinding met je kindje tijdens de zwangerschap.

In LES 3 staat centraal hoe geniaal het lichaam en het geboorteproces in elkaar zitten, zodat je vertrouwen in je eigen lichaam vergroot wordt. We gaan door het hele geboorteproces heen. Wat kun je doen, wat heb je nodig, hoe zit dat met “mama en kindje werken samen”. Hoe ga je ermee om als het geboorteproces anders loopt, dus ook interventies en speciale omstandigheden komen bijvoorbeeld aan bod.

LES 4 is de belangrijke afsluiter. Want na de geboorte, de ontmoeting met je kindje, dan begint het eigenlijk pas. In deze les over besteden we aandacht aan post partum in brede zin; de kraamweek, de kraamtijd en de eerste drie maanden. Met ook de fysiologie als leidraad. Wat is normaal, wat is normaal baby gedrag, wat hebben jullie en je kindje nodig.


Geboortepartner

Foto gemaakt door Niekfotografie, www.niekfotografie.nl

Deze zwangerschapscursus volg je samen met je geboortepartner, dit is degene die bij de geboorte aanwezig zal zijn. Dit kan je partner zijn, maar bijvoorbeeld ook je moeder, zus, vriend(in) of doula zijn. Tijdens de cursus is er volop aandacht voor de rol van de geboortepartner. Deze is namelijk essentieel.

Het is ook voor de geboortepartner heel fijn om alle informatie over de geboorte te weten. Daarnaast leer je als geboortepartner hoe je de zwangere kunt ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling. De geboortepartner kan ervoor zorgen dat de sfeer zo rustig en ontspannen mogelijk is, waar de bevalling ook plaatsvindt. Je leert welke technieken tijdens de bevalling handig zijn om haar te helpen. Daarnaast krijg je ook tips over hoe je jullie wensen rondom de geboorte kenbaar maakt aan de geboortezorgverlener. Een vrouw die tijdens de gehele bevalling gesteund wordt door haar geboortepartner, kijkt over het algemeen positiever terug op haar bevalling.


Kosten en aanmelding

De kosten voor de groepscursus zijn €395,- voor jou en je geboortepartner samen. De cursussen worden in Ede en in Wageningen gegeven (zie de cursusdata en locatie voor meer informatie).
Vanaf 4 of meer aanmeldingen zal de cursus doorgaan, met een maximum van 6 stellen per cursus.

Wat zit daar bij in:
– 4 bijeenkomsten van elk 2,5 uur
– Cursusmateriaal handout
– Online omgeving met oefeningen en links naar informatie (under construction :))
– Begeleiding via telefoon, mail en WhatsApp

Komt de baby al snel of heb je een andere situatie waardoor het volgen van een groepscursus niet mogelijk is? Of op zoek naar iets anders of een andere vorm? Neem dan vooral contact op! Dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn, zodat jullie je goed kunnen voorbereiden op een mooie geboorte en ontmoeting met jullie kindje.

Aanmelden voor EmBody Birth kan via het online aanmeldformulier. Binnen 4 werkdagen ontvang je een bevestiging van aanmelding met de factuur.


Cursusdata en locatie

De groepscursus wordt op de volgende data op de volgende locatie gegeven:

Er zullen dit jaar geen EmBody Birth cursussen meer gegeven worden. Vanaf half juni 2024 ga ik zelf met zwangerschapsverlof! Naar verwachting zal de eerst volgende reeks zijn in feb 2025, stay tuned!


Gratis Kennismaking

Wil je graag meer informatie over de cursus? Of eens sparren of deze cursus is wat jij zoekt en wat ik eventueel ook kan bieden? Dan kun we een keertje vrijblijvend (video)bellen om elkaar te leren kennen en te sparren wat jij nodig hebt om je voor te bereiden op de geboorte en komst van je kindje. Bel/app (0624550901) of mail (info@bundeltjeliefde.nl) gerust om dat meteen te doen of een moment af te spreken! Ik denk graag met je mee.


Praktische informatie

  • EmBody Birth is een zwangerschapscursus/geboortecursus/bevalcursus die je volgt samen met je geboortepartner. Dit kan bijvoorbeeld ook je moeder, vriendin, zus of doula zijn. Het is fijn als degene die je gaat ondersteunen tijdens de geboorte ook bij de cursus aanwezig is.
  • Je kunt beginnen met de cursus op ieder moment dat jullie dat fijn vinden. De ene vindt het ideaal om rond de 20 weken te starten, de ander met 32 weken. Alles kan!   
  • Voor vragen of aanmelding kun je contact opnemen via 06-24550901 of info@bundeltjeliefde.nl .
  • Het aanmeldformulier vind je hier: Aanmeldformulier
  • De algemene voorwaarden vind je hier: Algemene voorwaarden