HypnoBirthing®

Bundeltje Liefde houdt de ontwikkelingen rondom Corona in de gaten. Mocht de HypnoBirthing cursus weer online gaan plaats vinden in plaats van op locatie in Ede, dan zal dat op de website bekend worden gemaakt. Bij vragen, bel/app/mail gerust!

Foto gemaakt door Niekfotografie, www.niekfotografie.nl

Een makkelijkere, prettigere en comfortabele geboorte. Ik help je graag om je daar op voor te bereiden! Door in ontspanning, liefde en vertrouwen naar de geboorte toe te leven, wordt het niet alleen een mooie levenservaring maar is het ook zacht en liefdevol voor jou, je partner en je kindje. Ook als je al eens een bevalling hebt meegemaakt of in het ziekenhuis wil/moet bevallen, is deze cursus zeer waardevol!

HypnoBirthing® is een zwangerschapscursus van 5 bijeenkomsten, die je samen met je partner volgt. Tijdens de cursus wordt niet alleen de fysieke voorbereiding behandeld, maar vooral ook de mentale en emotionele voorbereiding.  Op deze pagina kun je de volgende informatie vinden over HypnoBirthing:


Wat is HypnoBirthing®

HypnoBirthing is een hele praktische zwangerschapscursus die je handvatten en technieken leert om vol vertrouwen en rustig te kunnen gaan bevallen. Dit wordt bereikt door veel informatie te geven over alle aspecten rondom de geboorte en door te leren hoe je een staat van diepe ontspanning kunt bereiken. Dit stelt de vrouw in staat om de natuurlijke baringsinstincten de ruimte geven en dat resulteert in een kalmere, ontspannen en gemakkelijkere geboorte.

Marie F. Mongan, grondlegster van HypnoBirthing

“If you change the way you view birth, the way you give birth will change”

Wat leer je

Bij HypnoBirthing staat centraal dat de natuur het geboorteproces heel goed heeft geregeld. Hier leer je alles over! Je leert bijvoorbeeld hoe weeën werken en hoe de baby zich door het bekken beweegt. Tijdens de cursus komen ook ademhalingstechnieken aan bod die de geboorte ondersteunen en je helpen fit te blijven.

Ontspannen tijdens de geboorte is heel belangrijk. In een ontspannen lichaam kunnen de geboortehormonen oxytocine en endorfine vrijuit stromen. Dit vergroot de kans op een soepelere, makkelijkere en vlottere geboorte. Hoe je in ontspanning kunt komen en blijven en hoe je partner hierbij kan helpen leer je in de cursus. Je leert verschillende ontspanningstechnieken, zodat je kunt ervaren welke jij het fijnste vindt en voor jou het beste werken. Ook leer je om de omstandigheden te creëren die jou helpen om te ontspannen, waar je ook bent.

Er wordt over het algemeen positiever terug gekeken op de geboorte als je de regie in eigen handen houdt. Je krijgt tips en handvatten om dit te bereiken en om een geboorteplan op te stellen. Regie houden wil niet zeggen dat alles loopt zoals je het vooraf gepland/bedacht hebt, maar dat je te allen tijde het gevoel hebt dat je zeggenschap hebt over wat er gebeurt. Dat het jullie geboorte is. Zodat je trots kunt zijn op jezelf, hoe de bevalling ook verloopt.

Alle kennis en handvatten die je in de cursus krijgt helpen je om vol vertrouwen naar de geboorte toe te leven. Als er nog angst of gedachten in de weg zitten, dan gaan we die middels een speciale oefening loslaten zodat niets je in de weg staat.

Daarnaast is er veel aandacht voor de geboortepartner, hoe die kan ondersteunen voor, tijdens en na de geboorte. Hier lees je meer over onder het volgende kopje Geboortepartner.


Geboortepartner

Foto gemaakt door Niekfotografie, www.niekfotografie.nl

Deze zwangerschapscursus volg je samen met je geboortepartner, dit is degene die bij de geboorte aanwezig zal zijn. Dit kan je partner zijn, maar bijvoorbeeld ook je moeder, zus, vriend(in) of doula zijn. Tijdens de cursus is er volop aandacht voor de rol van de geboortepartner. Deze is namelijk essentieel.

Als partner leer je hoe je de zwangere vrouw kunt ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling. De geboortepartner kan ervoor zorgen dat de sfeer zo rustig en ontspannen mogelijk is, waar de bevalling ook plaatsvindt. Je leert welke technieken in elke fase van de bevalling handig zijn om haar te kunnen helpen ontspannen. Daarnaast krijg je ook tips over hoe je jullie wensen rondom de geboorte kenbaar maakt aan de geboortezorgverlener. Een vrouw die tijdens de gehele bevalling gesteund wordt door haar geboortepartner, kijkt over het algemeen positiever terug op haar bevalling.


Kosten en aanmelding

De kosten voor de groepscursus zijn €295,- incl. BTW voor jou en je geboortepartner samen. De cursussen worden in Ede en in Wageningen gegeven (zie de cursusdata en locatie voor meer informatie).
Vanaf 3 of meer aanmeldingen zal de cursus doorgaan, met een maximum van 6 stellen per cursus.

Daarnaast is het ook mogelijk om de cursus privé bij jullie thuis te volgen. De kosten daarvoor zijn €495,-, waarvan de eerste 15 km enkele reis per les zijn inbegrepen (daarna €0,19 per km). Naast Ede vallen bijvoorbeeld Wageningen, Veenendaal en Renkum binnen deze 15 km. 

Wat zit daar bij in:
– 5 bijeenkomsten van elk 2,5 uur
– Het boek: HypnoBirthing, the Mongan Method. Geschreven door Marie F. Mongan
– De originele HypnoBirthing mp3’s
– Uitgebreid cursusmateriaal
– Begeleiding via telefoon, mail en WhatsApp tot zo lang als je dat nodig hebt

Komt de baby al snel of heb je een andere situatie waardoor het volgen van een groepscursus niet mogelijk is? Neem dan vooral contact op! Dan bekijken samen wat de mogelijkheden zijn, zodat jullie je goed kunnen voorbereiden op een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte.

Aanmelden voor de HypnoBirthing cursus kan via het online aanmeldformulier. Binnen 4 werkdagen ontvang je een bevestiging van aanmelding met de factuur.


Cursusdata en locatie

De groepscursus wordt op de volgende data op de volgende locatie gegeven:

Zaterdag 14 en 21 november en 5, 12 en 19 december 2020,  9:30-12:00 uur
Voertaal: Nederlands
Locatie: Molenstraat 140a in Ede

Zijn er nog geen nieuwe data bekend, maar wil je wel heel graag een cursus volgen? Laat het me dan zeker weten! Bij genoeg interesse wordt er een nieuwe/extra cursus gepland!


Algemene voorwaarden

Op de HypnoBirthing cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind je hier.


Praktische informatie

  • HypnoBirthing is een cursus die je volgt samen met je geboortepartner. Dit kan bijvoorbeeld ook je moeder, vriendin, zus of doula zijn. Het is fijn als degene die je gaat begeleiden tijdens de geboorte ook bij de cursus aanwezig is.
  • Je kunt beginnen met de cursus tussen de 16 en 32 weken zwangerschap. Starten rond de 20 weken is ideaal.  
  • Ik ben lid van HypnoBirthing Nederland en België. Hierdoor wordt bij veel zorgverzekeraars (een deel van) het cursusgeld vergoed (vanuit een aanvullende verzekering). Vraag naar de mogelijkheden bij je zorgverzekeraar.
  • Voor vragen of aanmelding kun je contact opnemen via 06-24550901 of info@bundeltjeliefde.nl .
  • Het aanmeldformulier vind je hier: Aanmeldformulier
  • De algemene voorwaarden vind je hier: Algemene voorwaarden