HypnoBirthing®

Er wordt geen HypnoBirthing cursus gegeven, in verband met de nieuwe cursus EmBody Birth! Meer informatie vind je hier: www.bundeltjeliefde.nl/embody-birth

Foto gemaakt door Niekfotografie, www.niekfotografie.nl

Een meer ontspannen en prettigere geboorte, een mooie ontmoeting met jullie kindje. Ik help je graag om je daar op voor te bereiden! Door je goed voor te bereiden kun je in ontspanning, vol liefde en vertrouwen naar de geboorte toe leven, Hierdoor wordt het niet alleen een mooie levenservaring, maar kan het vanuit kracht, eigenaarschap en liefde. Vind je de bevalling spannend en wil je er juist met vreugde naar kijken? Of misschien denk je “laat maar komen, mijn lijf kan dit!”? Voor beiden is voorbereiding dan zo belangrijk! Hoe goed je lijf ook weet hoe het moet bevallen, hoe meer jij er over weet en tools hebt om je lijf haar ding te laten doen, hoe waarschijnlijker die mooie geboorte ervaring wordt. Ook als je al eens een bevalling hebt meegemaakt, of in het ziekenhuis wil/moet bevallen, is deze zwangerschapscursus zeer waardevol!

HypnoBirthing® the Mongan Method is een zwangerschapscursus van 5 bijeenkomsten, die je samen met je partner volgt. Tijdens de cursus wordt niet alleen de fysieke voorbereiding behandeld, maar vooral ook de mentale en emotionele voorbereiding. Natuurlijk neem ik mijn ervaring en dieper duiken in de onderwerpen zwangerschap en geboorte mee, met daarnaast mijn ervaring als doula. De fysiologie van het zwangere lichaam beter begrijpen, maar ook de fysiologie van het geboorteproces zijn enorm waardevol! Dus bovenop de standaard inhoud van de HypnoBirthing cursus, zal je bij mij ook een boel fysiologie gaan tegen komen (bijvoorbeeld ook hoe je “fysiologie kunt toevoegen” als het anders loopt). Op deze pagina kun je de volgende informatie vinden over HypnoBirthing:


Wat is HypnoBirthing®

HypnoBirthing is een hele praktische zwangerschapscursus die je handvatten en technieken leert om vol vertrouwen en in ontspanning te kunnen gaan bevallen. Hierdoor kan het enorm mooie geboorteproces zich ontvouwen, zoals het lichaam precies weet hoe het dat doet en navigeert! Dit wordt bereikt door veel informatie te geven over alle aspecten rondom de geboorte en door te leren hoe je een staat van ontspanning kunt bereiken. Dit stelt de barende in staat om de natuurlijke baringsinstincten de ruimte geven en dat resulteert in een kalmere, ontspannen en gemakkelijkere geboorte. Én geeft handvatten voor als je even niet ontspannen bent, om die ontspanning weer te kunnen vinden.

Marie F. Mongan, grondlegster van HypnoBirthing

“If you change the way you view birth, the way you give birth will change”

Wat leer je

Bij HypnoBirthing staat centraal dat de natuur het geboorteproces heel goed heeft geregeld. Hier leer je alles over! Je leert bijvoorbeeld hoe weeën werken en hoe de baby zich door het bekken beweegt tijdens het geboorteproces. Ook komen ademhalingstechnieken aan bod die de geboorte ondersteunen en je helpen omgaan met de weeën.

Ontspannen tijdens de geboorte is heel belangrijk. In een ontspannen lichaam kunnen de geboortehormonen oxytocine en endorfine vrijuit stromen. Dit vergroot jouw comfort en daarmee ook de kans op een soepelere, makkelijkere en vlottere geboorte. Welke factoren dit beïnvloeden, hoe je in ontspanning kunt komen en blijven en hoe je partner hierbij kan helpen leer je in de cursus. Je leert verschillende ontspanningstechnieken, zodat je kunt ervaren welke jij het fijnste vindt en voor jou het beste werken. Dus geen vast oefenschema, maar een boel verschillende oefeningen waar jij je eigen weg in kan vinden. Ook leer je om de omstandigheden te creëren die jou helpen om te ontspannen, waar je ook bent.

Er wordt over het algemeen positiever terug gekeken op de geboorte als je de regie in eigen handen houdt. Je krijgt tips en handvatten om dit te bereiken en om een geboorteplan op te stellen. Regie houden wil niet zeggen dat alles loopt zoals je het vooraf gepland/bedacht hebt, maar dat je te allen tijde het gevoel hebt dat je zeggenschap hebt over wat er gebeurt. Zodat het jullie geboorte is, en jullie zelf de keuzes kunnen maken rondom dat wat op jullie pad komt. Zodat je trots kunt zijn op jezelf, hoe de bevalling ook verloopt.

Alle kennis en handvatten die je in de cursus krijgt, helpen je om vol vertrouwen naar de geboorte toe te leven. Ook hebben we het over het effect van angst of beperkende gedachten en hoe die misschien in de weg zitten. En natuurlijk ook wat je daar dan mee kunt doen.

Daarnaast is er veel aandacht voor de geboortepartner, hoe die kan ondersteunen voor, tijdens en na de geboorte. Hier lees je meer over onder het volgende kopje Geboortepartner.


Geboortepartner

Foto gemaakt door Niekfotografie, www.niekfotografie.nl

Deze zwangerschapscursus volg je samen met je geboortepartner, dit is degene die bij de geboorte aanwezig zal zijn. Dit kan je partner zijn, maar bijvoorbeeld ook je moeder, zus, vriend(in) of doula zijn. Tijdens de cursus is er volop aandacht voor de rol van de geboortepartner. Deze is namelijk essentieel.

Natuurlijk is alle informatie over de geboorte ook voor de geboortepartner heel fijn om te weten. Daarnaast leer je als geboortepartner hoe je de zwangere vrouw kunt ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling. De geboortepartner kan ervoor zorgen dat de sfeer zo rustig en ontspannen mogelijk is, waar de bevalling ook plaatsvindt. Je leert welke technieken tijdens de bevalling handig zijn om haar te kunnen helpen ontspannen. Daarnaast krijg je ook tips over hoe je jullie wensen rondom de geboorte kenbaar maakt aan de geboortezorgverlener. Een vrouw die tijdens de gehele bevalling gesteund wordt door haar geboortepartner, kijkt over het algemeen positiever terug op haar bevalling.


Kosten en aanmelding

De kosten voor de groepscursus zijn €345,- voor jou en je geboortepartner samen. De cursussen worden in Ede en in Wageningen gegeven (zie de cursusdata en locatie voor meer informatie).
Vanaf 4 of meer aanmeldingen zal de cursus doorgaan, met een maximum van 6 stellen per cursus.

Wat zit daar bij in:
– 5 bijeenkomsten van elk 2,5 uur
– Het boek: HypnoBirthing, the Mongan Method. Geschreven door Marie F. Mongan
– De originele HypnoBirthing mp3’s
– Uitgebreid cursusmateriaal
– Begeleiding via telefoon, mail en WhatsApp tot zo lang als je dat nodig hebt

Komt de baby al snel of heb je een andere situatie waardoor het volgen van een groepscursus niet mogelijk is? Of misschien heb je de cursus al eens gevolgd en wil je een opfris cursus bij een volgende zwangerschap? Neem dan vooral contact op! Dan bekijken samen wat de mogelijkheden zijn, zodat jullie je goed kunnen voorbereiden op een ontspannen, instinctieve en mooie geboorte.

Aanmelden voor de HypnoBirthing zwangerschapscursus kan via het online aanmeldformulier. Binnen 4 werkdagen ontvang je een bevestiging van aanmelding met de factuur.


Cursusdata en locatie

De groepscursus wordt op de volgende data op de volgende locatie gegeven:


Gratis Kennismaking

Wil je graag meer informatie over de cursus? Of eens sparren of deze cursus is wat jij zoekt en wat ik eventueel ook kan bieden? Dan kun we een keertje vrijblijvend (video)bellen om elkaar te leren kennen en te sparren wat jij nodig hebt om je voor te bereiden op de geboorte en komst van je kindje. Bel/app (0624550901) of mail (info@bundeltjeliefde.nl) gerust om dat meteen te doen of een moment af te spreken! Ik denk graag met je mee.


Algemene voorwaarden

Op de HypnoBirthing cursus zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze vind je hier.


Praktische informatie

  • HypnoBirthing is een cursus die je volgt samen met je geboortepartner. Dit kan bijvoorbeeld ook je moeder, vriendin, zus of doula zijn. Het is fijn als degene die je gaat begeleiden tijdens de geboorte ook bij de cursus aanwezig is.
  • Je kunt beginnen met de cursus op ieder moment dat jullie dat fijn vinden. De ene vindt het ideaal om rond de 20 weken te starten, de ander met 32 weken. Alles kan!   
  • Ik ben lid van HypnoBirthing Nederland en België. Hierdoor wordt bij veel zorgverzekeraars (een deel van) het cursusgeld vergoed (vaak vanuit een aanvullende verzekering). Vraag naar de mogelijkheden bij je zorgverzekeraar.
  • Voor vragen of aanmelding kun je contact opnemen via 06-24550901 of info@bundeltjeliefde.nl .
  • Het aanmeldformulier vind je hier: Aanmeldformulier
  • De algemene voorwaarden vind je hier: Algemene voorwaarden