Workshop Fysiologie van Baren

Deze workshop voor geboortewerkers is voor jou, als je zin hebt in een dag vol met kennis, sparren en verbinden! Het is een informatieve workshop, waarbij veel ruimte is om te sparren en van elkaar te leren. Iedereen heeft immers haar eigen ervaringen, achtergrond en kennis. Deze workshop heeft de fysiologie van het geboorteproces als uitgangspunt.

Het lichaam weet hoe het moet bevallen. Wat is nou eigenlijk normaal als we kijken naar geboorte geven? En welke dingen spelen een rol in dat geboorteproces en welke dingen beïnvloeden het? Spoiler alert: heel veel! Als we het geboorteproces vanuit de Fysiologie bekijken, geeft dat vele handvatten om het proces te ondersteunen. Juist ook als het “anders” loopt!

Fysiologie is er altijd en overal, en die is veranderbaar!

De rode draad van deze workshop voor geboortewerkers is de FYSIOLOGIE, met de baring als thema. Wat is normaal tijdens baren? Wat gebeurt er eigenlijk allemaal met mama, baarmoeder, buik, bekken en baby? En hoe kun je de fysiologie ondersteunen? Al helemaal als het geboorteproces anders loopt of speciale dingen in petto heeft. Door naar allerlei verschillende facetten te kijken die invloed hebben op de fysiologie, kan het proces ondersteund worden (in iedere setting) en dat doet natuurlijk wat met de beleving van mama (en partner en kind). Zo’n 20% van de mama’s kijkt niet goed terug op de baring. Dat mag echt anders!

Op deze pagina kun je de volgende informatie vinden over de workshop Fysiologie van Baren:


Wat leer je

In deze workshop komt mijn fascinatie voor de fysiologie, mijn ervaring met HypnoBirthing® (5 jaar), Spinning Babies® en Body Ready Method® samen, gecombineerd met mijn ervaringen als doula. Vanuit al deze hoeken is ook de zwangerschapscursus EmBody Birth ontstaan.

In de ochtend staan we stil bij hoe geniaal het lichaam en het geboorteproces in elkaar zitten. Dat weten jullie waarschijnlijk al wel, maar het is mooi samen de basis te leggen voor de dag. We gaan door het hele geboorteproces lopen. Wat is normaal? Hoe verloopt het? Waarom kan die ervaring en dat verloop zo enorm uit elkaar liggen? Hoe zit dat met mama en kindje werken samen? Wat doet die baarmoeder, wat doet het bekken, wat doet de baby? Vervolgens gaan we in op wat er allemaal van invloed is op die fysiologie, op dat verloop van de baring. Wat is nou een “ander” verloop? Waarom is ontspannen soms genoeg of gemakkelijk, maar waarom soms ook niet?

En dan staat in de middag centraal “wat kun je dan doen?” Hoe kun je het proces ondersteunen en hoe ga je ermee om als het geboorteproces anders loopt? We gaan in op FLOW – BALANS – RUIMTE! Kennis, voelen en ervaren 🙂 De polyvagaal theorie komt bijvoorbeeld aan bod, wat ruimte maakt voor de invloed van díe persoon op de baring. We duiken in de anatomie, en hoe deze de baring kan beïnvloeden.


Datum, kosten en aanmelding

De workshop Fysiologisch Baren vindt plaats op zaterdag 29 juni 2024, van 9:30 tot 17:30 uur. Op de Binnenplaats, Padberglaan 18 in Ede. Er is een gratis parkeerplaats bij de locatie, en het ligt vlakbij centraal station Ede-Wageningen.

De kosten voor deze workshop dag zijn €75,-. Inclusief een heerlijke verzorgde lunch en handouts.

Aanmelden voor de workshop kan via het online aanmeldformulier. Binnen 4 werkdagen ontvang je een bevestiging van aanmelding met de factuur.


Vragen? Bel (06 24550901) of mail (info[@]bundeltjeliefde.nl) gerust!