Zwanger en Corona

Zwanger en Corona

Foto gemaakt door Captivating Fotografie

De Corona maatregelen hebben een gigantische impact in Nederland. Ook voor jou als zwangere vrouw verandert er vanalles! Heel begrijpelijk, en de maatregelen zijn allemaal voor een goed doel! Maar het kan je wel onzeker maken. Middels deze blog hoop ik je wat tips te geven of aan te moedigen na te denken wat JIJ nodig hebt in deze tijd.

Je afspraken bij de verloskundige verlopen ineens zoveel mogelijk telefonisch. Gelukkig staan de verloskundigen ook telefonisch voor je klaar voor al je vragen! Maak daar juist gebruik van! Ook voor de verloskundige is het wennen aan de nieuwe situatie. Zij missen jouw lichaamstaal tijdens een telefonische afspraak. Vertel ze daarom écht hoe het met je gaat en wat jij nodig hebt. Bespreek het ook met hen als je onzekerheden hebt. Zij kunnen je vast helpen (je naar het juiste door te verwijzen)!

Een andere verandering is, dat wordt geadviseerd om thuis te bevallen in plaats van in het ziekenhuis, waar Corona zich natuurlijk bevindt. In sommige ziekenhuizen mag je nog wel poliklinisch bevallen, maar wordt het afgeraden, waar andere ziekenhuizen dit niet eens toestaan. Dit is niet erg, als je toch al die thuisbevalling gepland had. Was jouw plan om poliklinisch te bevallen met je eigen verloskundige, dan zul je hier misschien nog eens goed over na willen denken. Vergeet niet, alles is ok! Het gaat erom waar jij en je partner je het beste bij voelen! Waarom zou je graag in het ziekenhuis willen bevallen? Kun je dit ook thuis creëren?

Ontspannen is heel belangrijk. Voor iedereen, maar zeker voor een zwangere. Zorg dat je iedere dag tijd neemt om even helemaal niks te doen, of zelfs een ontspanningsoefening doet. Als je de HypnoBirthing cursus hebt gedaan, dan heb je een heleboel tools om dit te doen! Je mag altijd contact opnemen met mij voor hulp met ontspannen. Ook als je de cursus niet hebt gevolgd kan ik je helpen!

En dan de bevalling. Hoe meer ontspannen je bent, hoe soepeler het gaat. Zorg dat de omgeving je helpt te ontspannen. Bijvoorbeeld door het licht te dimmen, rustige muziek aan te zetten of in bad/onder de douche te gaan. Met ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen kun je ontspannen en je barende lijf laten werken.

Jannicke (augustus 2019), foto gemaakt door Captivating Fotografie

Wil je meer tips en handvatten? Bij Bundeltje Liefde kun je de HypnoBirthing cursus volgen. Ben je daarvoor te ver in de zwangerschap, neem dan vooral contact met me op! Ook al zit je aan het einde van de zwangerschap, alle oefeningen/technieken werken meteen! Als je tijd hebt om te oefenen, werken ze nóg sneller en nóg beter! Ook voor steun (coaching) kun je contact opnemen. Hoe dan ook, ik ondersteun je graag!